آنگه که باید در مورد ویتامین B1 (تیامین) بدانید
عملکرد:
TPP برای چندین دهیدروژناز نقش کوآنزیمی دارد.
در متابولیسم پیرووات و سایر آلفا کتواسیدها ضروری است.
برای دکربوکسیلاسیون اکسیداتیو آلفا کتواسیدها مثل تبدیل پیرووات به استیل CoA ضروری است.
TPP به عنوان کوآنزیم ترانس کتولاز نیز در اکسیداسیون گلوکز نقش دارد.
مقادیر توصیه شده:
به مقدار انرژی دریافتی بستگی دارد.
ولی به طور کلی برای مردان، زنان، زنان باردار و زنان شیرده به ترتیب برابر 2/1، 1/1، 4/1و 5/1 میلی گرم در روز توصیه می شود.
منابع:
غنی ترین منابع تیامین مخمر و جگر هستند ولی در بیشتر رژیمهای غذایی این غلات هستند که مهمترین منبع محسوب می شوند.
هنگام سبوس گیری و آسیاب کردن این ویتامین از دست می رود.
تیامی« منابع گیاهی اغلب به صورت آزاد است در حالیکه تمام تیامین موجود در منابع حیوانی به شکل TPP می باشد.
در برابر حرارت و اکسیداسیون ناپایدار است ولی در برابر انجماد پایدار است.
کمبود:
بی اشتهایی، کاهش وزن، سوء هاضمه، یبوست، کسالت و بدحالی، سنگینی و ضعف پاها، حساسیت عضلات ساق پا، سوزن سوزن شدن و بی حسی پاها، بی حسی پوست به ویژه در ناحیه استخوان درشت نی، علائم قلبی و عصبی و نهایتا بری بری
علائم بری بری: گیجی، تحلیل عضلانی
بری بری مرطوب: ادم، حرکات بدنی شدید، نارسایی هر دو بطن قلب، احتقان ریوی، تاکی کاردی، کاردیومگالی، عضلات ساق پا سفت وکشیده، نبض سریع، تورم وریدهای گردنی، کاهش حجم ادرار، فشار خون بالا
بری بری خشک: فقدان انرژی و کاهش فعالیت، نوروپاتی محیطی، پلی نوریت، مشکل در راه رفتن، سندرم ورنیک کورساکوف (آنسفالوپاتی همراه با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، disorientation، نیستاگموس (حرکات سریع چشمها)، آتاکسی (ناهماهنگی حرکات عضلات)
بری بری نوزادی (2 تا 5 ماه):
حاد: کاهش برون ده ادراری، گریه زیاد، ضعیف و همراه با ناله، نارسایی قلبی
مزمن: یبوست و استفراغ، بد خلقی، عضلات نرم و بدون کشش، سیانوز
برچسب: ،